Ekonomist Dergisi / Üretimde '2030 Ekosistem Hedefleri'ne Odaklandı

02 Ekim 2022

ÜRETİMDE '2030 EKOSİSTEM HEDEFLERİ'NE ODAKLANDI

Bağcılığın ve şarabın anavatanı sayılan Doğu Anadolu'da şu günlerde bağ bozumu heyecanı yaşanıyor. MeylDiageo, 10 bin yıllık şarapçılık geçmişi bulunan Elazığ'daki bağlarında Öküzgözü ile Boğazkere'nin hasadına başladı. Bu üzümleri yerinde işleyebilen tek tesis olan MeylDiageo Elâzığ Şarap Üretim Tesisi, Atatürk'ün teşvikiyle 1930'larda başlayan şaraplık bölge ve üzüm araştırmaları sonrasında kurulan şaraphanelerden, günümüzde hala üretim yapan tek tesis. 1942 yılında imalathane olarak kurulan ve 1944'te büyük bir tesise dönüştürülen MeylDiageo Elâzığ Şarap Üretim Tesisi'nde yılda 6,2 milyon litre şarap üretiliyor.

Bağları ve tesisi gezerken konuştuğumuz Mey Diageo Genel Müdürü Levent Kömür, sürdürülebilirlik konusunda önemli adımlar attıklarında da bahsediyor. Türkiye'de üretimini gerçek- leştirdikleri ürünlerde kullanılan kapakla- nın yüzde 100'ünün geri dönüştürülebilir.